06/04/2008

a blanket - peitto

Remember the spring scarf? In my pre-delivery sewing frenzy I made this light blanket for the baby using the same materials. My mother used to sew matching outfits for me and herself when I was a baby and I think we look so fun and cute together in old photographs! I wanted to have something like that for me and the wee one as well, and a scarf and a blanket seemed simple enough combination to sew.


The blanket looks a bit girlish maybe, but I find the gentle shades of pink and brown very pleasing. They are perfectly suitable for the delicate skin tone of a tiny baby, I think. Besides, me and the little man aren't too particular about the boyishness of blanket colours and such. I think all colours go well for both boys and girls. He just sleeps contentedly under the pink stripes.Keväthuivin seuraksi tein synnytystä edeltävässä ompeluvimmassani kevyen vauvanpeiton samoista kankaista. Kun itse olin vauva, oli äidilläni tapana ommella meille yhteensopivat asut. Hän käytti molempien vaatteisiin samaa kangasta ja usein mallikin oli sama äidillä ja tyttärellä. Vanhoissa valokuvissa näytämme minusta mainion hauskoilta ja söpöiltä yhdessä! Ajattelin, että jotain samantapaista haluaisin tehdä pikkuiselle ja itselleni, ja huivi-viltti -yhdistelmä tuntui sopivan helpolta ja nopealta ommella.


Peite näyttää ehkä vähän tyttömäiseltä, mutta lempeät vaaleanpunaiset ja ruskeat miellyttävät minua kovasti. Pienen vauvan ihon herkkiin sävyihinkin ne hienosti sopivat. Sitäpaitsi minä ja pikkumies emme ole turhan tarkkoja vilttivärien ja muun sellaisen poikamaisuudesta. Minusta kaikki värit sopivat pojille ja tytöille yhtälailla. Hän taas nukkuu ylen tyytyväisenä vaaleanpunaisten raitojen alla.

10 comments:

Mette said...

I just love the cute bird!

Sanctuary said...

Todella kauniit - onko tuo ihana nukkekin itsetehty?

Anonymous said...

ihanat kankaat! mistä olet ne ostanut?

tanja said...

Kaunein vauvan peitto ikinä! Paitsi että se tilkkupeittokin oli kaunein. Tuo raidallinen villakangas on kyllä hyvin nättiä ja niin pehmoisen näköistä.

Sain sun viestin tänään, mutta en heti muistanut vastata, kun olin töissä ja oli taas kiire. Nyt se tuli mieleeni. Olen yhteydessä.

Hanna said...

Ompa kaunis peitto, ihanat värit ja tuo lintu on todella suloinen!!

*Marie* said...

This is soooo cute and made with love:) You did a great job!! the colours are perfect. Wish you a sunny day!!!..*Marie*

Maria said...

Mette, thank you!

Sanctuary, nukke on oikeastaan helistin ja se on Mailegin tuotantoa. Minustakin se on ihana! Ostin helistimen Ottobrestä, jossa oli myös sotamies- ja prinsessa-helistimiä. Itse asiassa nyt muistelen, että olisin sitä prinsessaa nähnyt jossakin nettikaupassa, olisikohan ollut Ihan Pienessä Putiikissa.

Anonyymi, Tanja ja Hanna - kiitos! Villakangas on muutama vuosi sitten ostettu Eurokankaan paloista, olen sitä säästellyt kun se on tosiaan niin mainion pehmeää ja kaunista laatua. Paisley-tyyppinen vaalea puuvillakin on Eurokankaasta, mutta se oli pakalta ja ostin viime syksynä, joten ehkäpä sitä vielä löytyy. Ja ruskehtava raitakangas on paikallisen kangaskaupan palakankaita.

*Marie*, thank you! I have to say I hope for sun myself, too! Today it has been snowing here and the wind blows coldly.

Pipany said...

Very beautiful and I agree about the colours - such nonsense to have one colour for a boy and another for a girl xx

knitsational said...

I just love everything about this blanket! And I don't think it's too girly. My first visit to your blog, btw, loving it!

Maria said...

Pipany and Knitsational, thank you for your kind words!