08/11/2009

curtains and flu - verhoja ja flunssaa
A trip to grandparents' and a flu were all that was needed to break my nice blogging rhytm. But I've got something to show you: new curtains for our bookcase! This project has been on my to do -list for ages and it feels so fine to have it done at last. I'm patting myself on the shoulder here, pat pat.


I crammed a good amount of ugly books behind the curtains, leaving only the prettier ones on the upper shelves. It looks still a bit crowded there, I guess we've just accumulated too many books in this household. Nevertheless, this new order makes the living room feel more peaceful. The curtains also hide an embarrassingly clumsy old cd-player and my boy's books and part of his toys. Very convenient. I'm all curtain-happy!


P.S. We have snow now!


***

Mummolareissu ja flunssa suistivat hyvän bloggausrytmini ihan raiteiltaan. Vaan nyt on jotain näytettävää: uudet kirjahyllyn verhot! Tämä projekti on ollut työlistalla jo iäisyydet ja tuntuupa mainiolta saada se viimein tehtyä. Taputtelen täällä olalle itseäni, tapu tapu.


Ahdoin melkoisen määrän rumia kirjoja verhojen taakse, vain sievemmät jäivät esiin ylähyllyille. Vähän ruuhkaiselta hyllyssä silti yhä näyttää. Meille on kai kertynyt liikaa kirjoja. Uusi järjestys on kuitenkin hyvä, koko olohuone vaikuttaa nyt rauhallisemmalta. Verhojen taakse kätkeytyy myös nolostuttavan kömpelö cd-soitin -vanhus sekä pojan kirjat ja osa leluistakin. Oikein kätevää. Olen verho-onnellinen!


P.S. Meillä on luntakin!

16 comments:

Satu said...

Onpa suloiset verhot!

Anonymous said...

very pretty, and i have missed your blogging! sorry you had the flu

Karen Simpson said...

Glad you are back to blogging. I missed you.
Just as a note...my husband and I visited Finland a few years ago and loved it. A favorite place of ours. Very lovely people, too.
Your photos are always very nice. It is such fun to be in touch with people so very far away and yet we are all bound by common threads. I still don't have my blog up and running. I want it to be so nice when I start but one of these days i will just take the plunge. Regards from Winter Haven, Florida.

anana said...

Hmm, kateellisena katson harmonista kirjahyllyä. Itse yritin juuri samaa harmoniaa lastenhuoneessa... ei, ei se ihan onnistunut. Onneksi kuitenkin paljastit että jotain "muka" rumuutta olet piilottanut kauniiden verhojen taakse.
Täällä on kauniita kuvia, jäänpä lueskelemaan :)

icicle said...

I don't think it looks crowded at all -- just cozy. We tend to think of our books as extra insulation for the walls. Every little bit helps when you live in a cold climate. :)
Yay for snow, bah for flu -- get well soon!

Anrinko said...

Kaunista! Ihana harmonia ja rauha kirjahyllyssäsi! Eikä yhtään ole ahdasta missään. =)
Meillä sama kirjahylly lapsilla. Minusta niin nätti ja ihanan halpa ollut.
Yritän ehtiä piakkoin teidän pökät valmistamaan...olikos väritoiveita?

ieva jansone said...

hallo! just discovered your blog - and i LOVE IT! such beautiful fotos!! and what a treasure - your straw-blond little boy... :)
nice to meet you!

and - the mouse is from "mailegg", isn't it? ;)

Sanctuary said...

Kertakaikkisen harmonisen ja kauniin näköistä, melkein alan potea riittämättömyyden tunnetta :) Oletko vasta siis hankkinut nuo hyllyt, saanko kysyä että mistä? Meillä on kirjat edelleen lootissa, koska entisessä kodissa rakennettiin kiinni seinään ja jätettiin sinne. Jotain pitäisi asialle tehdä ja pian.

anne from finland said...

Hei Maria! Sinulla sitä riittää kivoja ideoita!

Annika - Vaahteramäen lapset said...

Onpa kauniit hyllyverhot, ihana idea! Meillä 1vee saattaisi kiskoa niitä koko ajan pois...
Ihanat sävyt kuvissasi, kuten aina :)

Maria said...

Satunkaa, kiitoskiitos! Itsekin tykkään, vaikka ovatkin aika romantillista mallia :).

Anonymous, my flu is gone now and it wasn't really bad - tiring yes but not as bad as it could have been. Now my son seems to have his nose running again (third time in 6 weeks), hope it doesn't get any worse than that...

Karen Simpson, thank you for your kind comment! It's good to be missed :). Good luck for your blog!

Anana, pois kateus :)! Meillä ei ole lastenhuonetta, joten pojan tavarat ovat olleet olohuoneen komistuksena ja ne ovat kyllä epäharmonian huippu. Siis Plaston muoviset kippiautot ja duplot ja muu sälä. Voit uskoa, että edes osan saaminen välillä piiloon tuottaa minulle helpotusta... Sitä paitsi kuvasta on kätevästi rajattu pois pyykkiteline, joka sekin on erottamaton osa olohuoneen kalustusta. Harmoniaa kerrakseen :).

Icicle, books as insulation - I like that :). And yes, maybe I could see that bookcase as cozy instead of crowded... Yay for snow indeed! The world looks so much lighter now, I hope the whiteness doesn't melt away anymore.

Anrinko, minä hankin nuo hyllyt (3 kpl) huutiksesta muutama vuosi sitten. Olen tykännyt niistä minäkin, malli on kaunis ja ovat sentään puuta eivätkä jotain ankeaa levyä. Laitan meiliä pöksyväreistä ;).

Ieva, hallo and many many thanks for your comment! I'm glad to see you here, I so like your blog and photos. Yes, my straw-headed blond is a lovely boy!

Sanctuary, hyllyt ovat Ikean Leksvik-sarjaa, mutta siis hankittu huutiksesta ajat sitten. Tuota väriä ei ole enää myynnissä, ikävä kyllä - tarvitsisin itsekin lisää. Minä haaveilen juuri sellaisesta mittojen mukaan rakennetusta kiinteästä hyllystä, mutta vuokra-asuntoon se ei tietenkään onnistu. Teidän uusi asunto on muuten ihana!! Kävin huokailemassa blogissasi vaan kommentointi jäi. Höh.

Anne from Finland, kiitos! Ajatus kirjahyllyn verhosta lähti jostain lehdestä, jossa keittiön alahyllyjen eteen oli laitettu verho, niitä kuviahan näkee paljon. Hyvin toimii kirjahyllyssäkin!

Annika, ihmeekseni meidän 1v9kk ei ole kertaakaan verhoja repinyt. Näppärästi kurkkii vaan reunoilta joskus cd-soitinta. Onhan hän toki jo sen tavaroiden kiskomisvaiheen ohittanutkin - nuoremman kanssa vois tosiaan olla hankalaa :). Verhoissa on sellainen nauhakuja vaijerille (ei siis mitään nipsuttimia), joten eivät kyllä irtoakaan mihinkään.

VALKOINEN PERSILJA said...

Hieno värijärjestys kirjahyllyssa, onnittelen kauneuden puolesta ja rumuutta vastaan :) Järjestimme eilen (taas) oman hyllymme myös värijärjestykseen ja rumilukset joutuivat alahyllyyn sängyn taakse. Voi rumilusparkoja.

Täällä on kaunista :)

Anonymous said...

I totally agree with icicle, it looks great, like out of a magazine. I think the fullness of the shelves balances the solid effect of the curtains below. It's perfect! 8-D

*Katinkainen* said...

Taskulta löytyy
Marialle tukuisa haaste!!!
Käyppäs hakemassa se
ja vastaile verkkaisesti kymysyksiin kun kerkiät ja jaksat!!!=O)

Parolan asema said...

Hieno uudistus hyllyihin, kirjat tosiaan harvoin ovat niin kauniita että näkösälle tekee mieli asettaa. Onneksi olkoon muuten kuukauden blogille! Aivan ihana kuva maalaisunelmassa, voi kun saisi nähdä lisää :)

Maria said...

Ieva, forgot: yes, it's a Maileg-mouse in that photo :)!

Valkoinen persilja, taistelu rumuutta vastaan jatkukoon :). Onpahan tekemistä joka päivälle kun yrittää arkikaaosta taltuttaa. Tai sitten vois yrittää nähdä sen kaoottisen kauneuden paremmin...

Anonymous, thanks for the curtain-love and your kind words!

Katinkainen, kiitos haasteesta, otan sen asiakseni kunhan kerkiän!

Parolan asema, kirjat ovat heikkouteni (ja miehen myös), mutta ne mokomat ovat niin kirjavia ja kaikinpuolin erilaisia, grrr. Eikö voitais säätää joku säädös, että kaikki kirjat olisivat valkoselkäisiä? Hehee, oikea sisustajan pykälä. Kiitos onnitteluista! Eilen kaupassa huomasin, että uusi numero oli ilmestynyt ja pakkohan se oli napata mukaan posket jännityksestä punaisina :).