23/10/2009

october things - lokakuun asioita
An hour of raking everyday has been my goal for this week, despite the October weather that is apropriately cold and wet - a true lokakuu! (It's October in Finnish, and it means "the month of mud"). Wonderful pink evening skies console me, though.


And then, I re-found an old, funny polterabend gift that was given to me by my dear friends before I got married: a tiny portable domino game, made in Spain. It was a good polterabend party, not at all embarrassing. We were all at the Hietalahti flea market and my friends gave me a lovely assignment. I had to find all sort of things for the forthcoming marriage from the flea. So much fun! The domino game was one of those things, I chose it to amuse us on our honeymoon if I recall it right. Well, we didn't need it and I've never played domino. Still, it's a pretty object that evokes associations of far away countries, travels, romance. I like to picture a long, old fashioned voyage through Europe, by train - an old fashioned one, naturally - and me, looking somewhat old fashioned and romantic, playing my Spanish domino. Silly October thoughts, these imaginations.


***

Tällä viikolla tavoitteena tunti haravointia joka päivä, säästä huolimatta. Kylmää ja märkää on, lokakuu on oikein nimensä mukainen. Kurakuu, kurakuu. Mahtavat punertavat taivaat lohduttavat kyllä melkoisesti.


Sitten löysin uudelleen vanhan, hassun polttarilahjan. Rakkaat ystävät sen antoivat, pikkuruisen matkadominopelin. Espanjalaisen. Minulla oli hyvät polttarit, ei lainkaan nolostuttavat. Olimme joukolla Hietsun kirpputorilla ja sain ihanan tehtävän: piti etsiä kaikenlaisia esineitä ja asioita tulevaa avioliittoa varten. Dominopelin valitsin muistaakseni häämatkan viihdykkeeksi. No eihän sitä tarvittu, enkä ole koskaan edes tullut pelanneeksi dominoa. Silti peli on soma esine, joka herättää kiehtovia mielleyhtymiä kaukaisista maista ja matkoista, ja romanttisia ajatuksia myös. Mielelläni kuvittelen vanhanaikaista pitkää matkaa halki Euroopan, vanhanaikaisella junalla tietenkin. Minä siellä sitten jokseenkin vanhanaikaisen ja romanttisen näköisenä istun ja pelaan espanjalaista dominoani. Hupsuja lokakuun ajatuksia, nämä kuvittelut.

10 comments:

P.K said...

Lovely October thoughts and photos.

Anonymous said...

Ihania kuvia sinulla - kahlasin blogin lopusta alkuun, kun en voinut keskenkään jättää!

anne from finland said...

Hei Maria! Tuhannet kiitokset ihanasta palkinnosta, jonka vihdoinkin tänään sain! Paketti oli tullut postiin jo paljon aikaisemmin, mutta heiltä oli koodi kadonnut eikä pakettia löytynyt pari viikkoa sitten mistään!!!! Nyt tuli toinen ilmoitus ja sain sen vihdoinkin käsiini! IHania pikkurasioita ja lintu ja rintakoru ovat todella kauniita! Laitoin linnun Syko-Kajsan talon viereen visertämään! Monet kiitokset sinulle!

tilkkutyttö said...

Voin oikein kuvitella sen näkymän siellä junan osastossa:) Toivottavasti matkasi joskus toteutuu...

elinam said...

eksyin tänne ensimmäistä kertaa tänään. Tulen uudestaankin! Blogisi on kauniskauniskaunis.

Sanna N. said...

Oi mitä hauskoja muistoja ja tunnelmallisia mielikuvia. :)
Ottamasi kuva taivaasta on uskomattoman hieno!
Kuva herättelee uskoa siitäm että tämänkin vaihe syksystä voi olla hetkittäin kaunis.

Pomona said...

I love the autumnal photos and the story - great to discover your blog!

Pomona x

Minttumaari said...

Hei Maria,

haluan kiittää sinua kauniista blogistasi - käy kurkkaamassa kiitos blogistani http://hetkienhelminauha.blogspot.com/2009/11/pikku-enkeli.html

Pirteää talven alkua!

Maria said...

P.K., thank you!

Anonyymi, olitpa sitkeä kun jaksoit kaiken lukea! Kiitos kuvatykkäyksestä!

Anne, ihana kuulla, että tykkäsit paketista! Pääsipä lintu hyvään seuraan, ihailen Sykon Kajsaa suuresti :).

Tilkkutyttö, voi kun toteutuisikin! Sellainen kiireetön matkalla oleminen olisi kiehtovaa, ihmisten ja näkymien seurailu, sivullisuuskin. Siihen vaan tarvittaisiin aikaa ja yksinoloa, irtautumista näistä arkikuvioista ja lapsen hoidosta. Niin, ehkä sitten joskus eläkkeellä tällainen matkaunelma toteutuu...

Elinam, hei ja tervetuloa!

Sanna N., mukana olleena varmaan muistat sen kirppishauskuuden aika hyvin, hehee ;). Vielä näin vuosien päästä kiitos - oli ne mukavista mukavimmat polttarit! Ja syksy, se on ollut kaunis. Lokakuukin, jota etukäteen vähän pelkäsin. Oli hyvä kuu. Ja nyt marraskuussa voi alkaa odottaa jo joulun valoa.

Pomona, thank you for your kind words! And welcome to my little nook, I'm glad you've found your way here.

Minttumaari, voi kiitos - kaunis tunnustuksesi ilahduttaa suuresti! Ihana olet :)!

Robin said...

Tus fotos provienen del reino de la magia cotidiana. Saludos desde un lugar lejano...