10/12/2009

arrangements - järjestelyjä
It's still this peaceful in my sewing room but downstairs - oh, there's a complete chaos of cardboard boxes, toys and laundry. We're moving! Next Tuesday! To our very first own home!


It's a 1950's wooden house, not very large but well-kept with all the original features and cozy, nicely proportioned rooms. And it has a pretty verandah, with unusually large windows. The location is good for us, shops and workplaces all nearby. Renovation will be needed, but there's no hurry (except I'd love to paint the walls asap). So, I'll be a busy bee for the next few weeks with arranging things, packing and unpacking and hopefully preparing a little for Christmas, too. Will be posting if time and Internet connections allow.


Have a happy, joyous December all of you friends!


***

Näin rauhalliselta näyttää vielä ompeluhuoneessa, mutta alakerrassa on täysi pahvilaatikkojen, lelujen ja pyykkivuorten kaaos. Me muutamme! Ensimmäiseen ihan omaan kotiin! Ensi tiistaina!


Uusi koti on rintamamiestalo 1950-luvulta, ei vallan suuri mutta hyvin pidetty. Alkuperäinen tyyli ja yksityiskohdat ovat säilyneet hienosti, huoneissa on hyvät mittasuhteet ja tunnelma on minusta oikein kodikas. Lasikuistikin on, vieläpä hiukan erikoisempi suurine ikkunoineen. Sijainti on meille oivallinen, kaupat ja miehen työpaikka ovat lähellä. Remonttia tarvitaan, mutta kiirettä ei ole (paitsi seiniä haluttaisi maalata ihan hetimiten). Seuraavat viikot menevät nyt sitten kiireen kourissa, järjestellessä asioita, pakatessa, purkaessa ja toivottavasti vähän jouluakin laitellessa. Postaan mikäli aika ja talon nettiyhteydet sen sallivat.


Onnellista ja riemukasta joulukuuta teille, ystävät!

22 comments:

Anonymous said...

That sounds perfect! Merry Christmas! from Wisconsin, USA

*Katinkainen* said...

Kylläpäs ihmisille tapahtuu kovasti erityisiä ja mukaansatempaavaisia asioita!!!=O)
Ei meinaa pysyä perässä!!!

Ihania uutisia täältä(kin) suunnalta!!!JIPPII!!!

Onnellisia hetkiä uuteen ihkaomaan kotiin ja jaksamista innostuksen keralla muuttopuuhiin!!!
Onnentuntemuksia ja ilonhykerryksiä kaikkeesi taiteilevainen Maria!!!<3
Levollista ja tyytyväisyyttä jouluusi!!!
Voi hyvin sinä siellä
appelsiini~poikasesi kanssa!!!=O)

Syysleimu said...

Hienoja hetkiä uuteen kotiin. Muutto on aina (ollut ainakin minulle) puuduttavaa aikaa, se tavaroiden pakkaaminen ja kantaminen, mutta lopussa kaunis kiitos seisoo. Ja sitten kun muutto on valmis, tai ensimmäiset yöt nukutaan uudessa talossa, ei edes mieli nukkumaan, kun on jotenkin vain katseltava sitä uutta.

Pauliina said...

Onnea uuteen kotiin! Odotan innolla kuvia!

Celia said...

Oi onnea hurjasti uuteen kotiin!!!
Kuulostaa ihanalta!

Lempeää joulukuuta sinne!

Jonna said...

Iloa muuttoon ja jouluun!

Parolan asema said...

Ihana joululahja siis tiedossa, kuulostaa ihanan jännittävältä! Minusta muutto on aina siis jännittävää, pääsee järjestämään kaiken uusiksi ja se uusien ideoiden runsaus on parasta :) Onnea uuteen kotiin jo valmiiksi.

anne from finland said...

Onnea teille uuteen kotiin! Laita emailina uusi osoite, jotta voin laittaa teille joulukortin!

Leena said...

Hienoa! Älä stressaa muutosta!

Sanctuary said...

Onnea valtavasti, kuulostaa ihan täydelliseltä! Intoa ja puhtia kaikkeen puuhasteluun!

Miia said...

Onnea, talo kuulostaa hyvältä! Muutto on tietysti aina vähän stressaavaa eikä ainakaan meidän tyylillä tule valmista hetkessä. Onpas kiva, jos blogissasi päästään tutustumaan uuteen kotiinnekin tarkemmin. Meilläkin kun on kotina tämä 50-lukulainen. Oikein ihania päiviä teidän joulukuuhun!

kati said...

Onnea ja ihanaa!

Maria said...

Anonymous, there are lots of less-than-perfect things in the house, too - of course there are. Gloomy brownish wallpapers for example, and linoleum or plastic carpet in every room... But the general atmosphere is good and cozy and the house has maintained it's original 50's character well. Hopefully we'll be wise enough to renovate gently and with respect to the original.

Katinkainen, eikös vaan tapahdukin! Juuri luin Niinan unelmatalon löytymisestä ja Sanctuarykin juuri muutti ihanaan kotiin. Meidän talo ei kyllä ole niin mahtava kuin nuo vanhemmat asunnot, mutta kyllin mukava kuitenkin :). Kiitos lämpimistä toivotuksista! Muutto on kovaa hommaa, mutta eiköhän se siitä.

Syysleimu, kiitos! Muuttaminen totisesti on puuduttavaa, ja vähän kauhistavaakin. Siis se tavaran määrä, joka tavallisesti kätkeytyy kaappeihin ja sitten muutossa vyöryy esiin kaikessa mahtavuudessaan. Mulle tulee vaan ihan voimaton olo, en ollenkaan jaksa alkaa käydä läpi mistä mahdollisesti voisin luopua. Pakkaan vaan kaikki laatikoihin ja toivon pystyväni tekemään karsinnan sitten uudessa kodissa....

Pauliina, kiitos kaunis! Kuvia varmaan tulee, kunhan aloillemme päästään :).

Celia ja Jonna, kiitoskiitos!

Parolan asema, mulla on tällä hetkellä aika sekava olo kaikista mietinnöistä ja ideoista talon suhteen. Monenlaista kun haluttaisi tehdä, ja kuitenkin tahdon olla varovainen remppaaja, ettei se talon alkuperäinen henki häviä. Tarkoitus onkin katsella ja miettiä rauhassa mitä ja miten rempataan, kun kumpikaan meistä ei totisesti ole mikään asiantuntija. Mutta suunnitteluhan se niin innostavaa onkin!

Anne from Finland, kiitos ja laitan meiliä! Kivaa, postia tiedossa!

Leena, hei! Ja ONNEA valtavasti näyttelyn johdosta! Muuttostressi on vielä yllättävän vähäinen. Tiistaina muutetaan vaan kalusteet ja isoimmat tavarat vuokra-autolla, mutta tämä asunto meillä on kuun loppuun asti ja muu tilpehööri voidaan siis kuljetella vähitellen uuteen kotiin. Hirmu kiirettä ei nyt ole muulla kuin kaappien ja lipastojen tyhjennyksellä, onneksi.

Sanctuary, kiitos! Tyytyväinen olen, vaikka se vanhempi talo jäi vielä haaveisiin. Tämä koti sopii meidän remonttitaidoille ja budjetille nyt paremmin. Ja onhan mukavaa kun jää vielä haaveiltavaakin ;).

Miia, kiitos onnitteluista! Ei tule varmasti valmista meillekään vielä aikoihin. Niin hauskaa kun meitä rintamiesläisiä putkahtelee sieltä täältä. Olen käynyt kurkkimassa teidän taloa ja suunnitelmiasi, mukavalta näyttää teilläkin!

Maria said...

Kati, kiitokset! Kirjoiteltiin samaan aikaan näköjään ;).

Sannu said...

Onpa mukava uutinen! Voimia muuttoon! Ihania kuvia olet ottanut pojastasi. Lapsia kun välillä on niin hankala kuvata.
Jos on liikkuvaa sorttia.

Anonymous said...

Onnea uuteen kotiin! Lasikuisti kuulostaa ihanalta ja hienoa, että taloa ei ole pilattu remontilla.

En ole ehtinyt vastata sähköpostiisi, mutta näin nopsasti: Sopii se mitä ehdotit, 2 pientä kuvaa jne. Ollaan yhteydessä niiden puitteissa, kun sen aika on.

Toivotan vielä oikein hyvää joulua! :)

Anu said...

Ihanaa, rintamamiestaloon! Itselläkin haaveissa sellainen. Rintamamiestalossa vietin lapsuuteni, ja kyllä noissa vanhemmissa puutaloissa on sitä jotain. Kodikas, lämmin henki.

Maria said...

Sannu, kiitos voimatoivotuksista, voimia nyt totisesti tarvitaan. Lapsen kuvaaminen on minustakin tosi hankalaa, sisällä se ei onnistu oikein mitenkään kun valo ei riitä liikkuvaisen kanssa. Ulkona sujuu paremmin :).

Laura, kiitos! Lasikuisti on kiva. Rintamamiestaloissahan useimmiten on kuisti, mutta tällaista en ole itse ennen nähnyt, siinä on erikoisen malliset ja tavallista suuremmat ikkunat. Tykkään! Ja koirakuvat ovat mielessä kyllä, ja paperillakin jahka tämä elo tästä tyyntyy. Viestittelen sitten tosiaan. Hyvää joulua sinullekin!

Anu, minäkin olen asunut lapsuuden ja nuoruusvuodet rintamamiestalossa. Onnea sinulle talon etsintään kun sen aika tulee!

Anonymous said...

Of course, but it's a house and it's your own, which sounded "perfect" to me.

Tanja said...

Oi, talo kuulostaa ihanalle. Onnea uuteen kotiin :)

Maria said...

Anonymous, yes you're right, in that sense it certainly sounds - and is - perfect :)! Thank you for your kind Christmas wishes (that I forgot to send you back while contemplating those gloomy wallpapers ;) - I'm sorry). Merry Christmas to you, too!

Tanja, kiitos onnitteluista!

Maureen said...

I'm happy for you!
Good luck in your new home....

Love,
Maureen