01/01/2008

farewell, christmas! - hyvästi joulu!

A happy, peaceful Christmas time is coming to an end - as is another joyful season in my life. This past autumn has been an exciting and beautiful one, for I'm expecting our first child. My thoughts and hands have certainly been much occupied with all sorts of things related to this! 


Telling about the baby here in Little Thimble has greatly intimidated me, however. I'm not quite sure why. I suppose I've been afraid of something going wrong with the pregnancy or just feeling uneasy revealing anything this intimate. I am a stiff and stout Osthrobothnian, after all! Then again, Vintage Living already guessed the news in her comment for this post and as my maternity leave has finally begun, I decided the happy event to come could now be properly announced. I guess I might feel just a bit strange having a baby and then just going on blogging without a slightest mention about it, anyway...


So I'm beginning the new year with new kind of hopes and fears about life with a wee one. Perhaps these thoughts will in someways be seen here in Little Thimble, perhaps not. But rest assured, I surely won't share my ponderings about the benefits of cloth diapers here. Rauhallinen jouluaika lähestyy loppuaan. Lopuillaan on myös muuan toinen onnellinen jakso elämässäni - nimittäin esikoisemme odotus. Koko syksyn pääni on ollut iloisesti täynnä vauva-ajatuksia, käteni taas kaikenmoista vauvan tuloon valmistautumisen askaretta!


Asiasta kertominen täällä Pikku Sormustimessa on tuntunut vaan kummallisen hankalalta. Luulen, että olen vähän varjellut itseäni siinä pelossa, että odotus ei sujuisikaan hyvin. Tai onhan tällaisen kovin yksityisen asian kertominen jäyhälle pohjoispohjalaiselle haaste sinänsä. Vintage Living kuitenkin arvasi uutisen jo kommentoidessaan tätä postausta ja kun äitiyslomakin viimein alkoi, päätin, että virallisen ilmoituksen aika on tullut. Mahtaisi tuntua itsestäkin vähän oudolta saada vauva ja jatkaa blogin kirjoittamista ilman pienintäkään mainintaa moisesta elämänmuutoksesta...


Niinpä uusi vuosi alkaa uudenlaisten toiveiden ja pelkojenkin vallassa. Mietin kovasti millaista elämä pikkuisen kanssa mahtaa olla. Ehkäpä vauvaan liittyvät asiat jollain tapaa tulevat näkymään Sormustimessa, ehkäpä eivät. Monenlaiset vauvanhoidon käytännölliset huolet kiehtovat mieltäni myös melkoisesti, mutta lupaan säästää teidät ainakin kestovaippapohdinnoilta.

19 comments:

Vintage living said...

Vauvat ovat niin ihania, että toivottavasti näkyy täällä sormustimessa se aihe paljonkin:) Rauhallista mieltä synnytykseen ja toivotan Riittävästi Yöunia Vuodelle 2008!

CONNIE W said...

Congratulations on your baby news! Very exciting!

Annu said...

Onnea odotuksen viimemetreille! Meillä molemmat lapset on käyttäneet kestovaippoja :)

Neiti Nimetön said...

Heippa, sinulla on viehättävä ja suloinen blogi. Olen täällä joskus aikaisemminkin vieraillut, mutta tänä aamuna selasin ja luin sen kokonaan :) Taidan lisätä sinut blogilistalleni, jos annat luvan?

Matroskin said...

Onnea! Onnekas beibi, kun saa varttua noin kauniissa ympäristössä. Vauvat ovat sekä ihania että rasittavia ja kasvattavat äitiä vähintään yhtä paljon kuin äiti vauvaa. Voimia vauvavuoteen! Toivottavasti saatte hyväunisen muksun.

Kanerva said...

Vaiherikasta uutta vuotta!

Minäkin toivon, että vauva näkyisi täällä blogissasi jollakin tavalla. Lapset on ihania, kestovaipoilla tai ilman. Meillä lapset on käyttäneet esikoista lukuunottamatta kestovaippoja.

janet clare said...

Congratulations! That is wonderful news!

Liinu said...

Voi, hurjan paljon onnea. ihanaa :)

ja todella kaunis on tuo piironkikuva! :)

tilkkutyttö said...

Onnea vaan! Toki käväisi mielessä pinnasänkyä katsellessa, mutta en uskaltanut arvailla... Varmasti tätä blogiasi seuraavat mielelläänkin lukevat mietteitäsi vauvasta... ainakin minä<3 Hyvää alkavaa vuotta ja odotuksen loppupuolta!

Sanctuary said...

Voi sydämen täydeltä onnea! Onnellinen lapsi kun pääsee noin esteettisen äidin silmäteräksi :)
(Uutisen lisäksi postauksen kuvat ovat jälleen ihania).

maijja said...

Onnea mullistavien asoiden johdosta!
Blogiasi on aina kiva tiirailla. liittyipä uusi perheenjäsen siihen jatkossa tai ei :)

Marikki said...

Sylin täydeltä onnen toivotuksia sinulle!
Ihastuin ikihyviksi tuohon sini-vihertävään lipastoon, kerrassaan suloisen näköinen :)

Anonymous said...

What fantastic news, I'm so happy for you!
Jane

Kamomilla said...

Hei!
Kiva kun kävit kurkkaamassa blogiani!
Jänniä aikoja sinulla on edessäsi! Toivottavasti kaikki menee hyvin niin vuodesta tulee varmaan ihana!

Kamomilla

vonnie said...

Congratulations! .......a wonderful time of life...may you enjoy this time of peace and quiet...as this will likely become an infrequent happening in a few months!! All the best to you and yours!!

Maria said...

Kiitos teille ihanista onnitteluista! On se ihmeellistä miten ne vielä lisäävät omaakin onnellisuutta asiasta - jaettu ilo on totisesti kaksin- ellei moninkertainen!

Hauska oli myös kuulla, että joukossanne on kestovaippailun kokeneita, kun itsekin vakain aikein olen siihen ryhtymässä. Katsotaan nyt sitten miten se sujuu. Huvittavaa kyllä, tähänkin aikomukseen on muiden seikkojen lisäksi yhtenä syynä estetiikka. Kangasvaipat kun ovat niin paljon viehättävämpiä kuin kertakäyttöiset! No, lasta ei kovin kauan voine äidin esteettisen silmän vaatimuksiin sopeuttaa, joten jos edes vauva-aikana...;)

Thank you all for leaving such lovely, warm congratulations! I feel happiness truly is doubled when you share it!

tilkkutyttö said...

Luulenpa, että lapsesi saattaa hyvinkin sopeutua äitinsä "esteettisen silmän vaatimuksiin", kun saa kasvaa noin kauniissa ympäristössä... Kauneuden etsimisestä tulee toinen luonto...

Sormustin said...

Onnea odotuksen loppumetreille! Vielä ehtii jotain valmistelemaan :)

Kaunis on pinnasänky, kävin vilkaisemassa. Kiva olisi nähdä mitä kaikkea kaunista pientä olet tehnyt/ teet (jos jotain namupaloja täällä esittelet?) :)

Meillekin esikoista odotellaan, matkaa on vielä edessä. Valmistelut ovat tohinalla käynnissä. Vuosi 2008 on hyvä vuosi syntyä!

Maria said...

Neiti Nimetön, anteeksi kun unohdin vastata sinulle; ilman muuta voit laittaa minut linkkeihisi, sehän on mukavaa vain :)!

Tilkkutyttö, toivon kyllä, että lapsoselle syntyisi herkkyys kaikelle kauniille, sillä kovastihan se elämää rikastuttaa. Varmastikin lapsen makuun voi vaikuttaa antamalla tilaisuuksia nähdä kaunista ja leikkiä hyvin tehdyillä leluilla sekä tekemällä yhdessä asioita omin käsin kunnon materiaaleista. Toisaalta yritän varustautua siihenkin, että lapsen mieleen ovat esineet, joita itse kammoan (vaikkapa vaaleanpunaiset muovilelut tai rajut muoviukkelit). Enpä tiedä vielä miten sitä sitten suhtautuu asiaan kun se tulee ajankohtaiseksi - en toisaalta halua olla mikään estetiikkapoliisi, jolle tärkeämpää kuin leikkimisen ilo on lelun ulkonäkö ;).

Sormustin, onnea odotukseen sinullekin! Aikomukseni on kyllä jotakin tekeleitä näyttää, kunhan vain saisin niitä valmiiksi ja kuvattua.