26/04/2007

kauniita unia - sweet dreams

Löysin kirpputorilta pienen pullean pussillisen vanhoja kaava-arkkeja. Lukuisia arkkeja kotona innokkaasti selviteltyäni osoittautui, että kaavoja oli oikeastaan vain kolme, ja niistäkin kaksi oli saman yöpaidan eri kokoisia versioita. Yöpaidan kaava vaikutti kuitenkin oikein somalta, ja kansipaperi vakuutti sen olevan jätte-lätt!


Ja niinhän se olikin. Ompelin hihattoman mallin C, jonka etukappaleessa ja taskuissa on sievät laskokset. Jätin pois ohjeessa mainitut "kirjomukset" taskunsuista, pääntiestä ja hiha-aukoista - kirjomuksilla tarkoitettiin ohjeen kuvien perusteella jonkinlaisia koristenauhoja eikä suinkaan kirjailua kuten voisi luulla.Pääntie ja hihansuut on viimeistelty vinonauhalla. Taskuun kiinnitin hyvän yön toivotuksen.
Olen oikein tyytyväinen yöpaitaan, vaikkakin sivusta katsottuna se näyttää aivan teltalta. Koeyö uudessa asussa on vielä nukkumatta, mutta ehkäpä tuo telttamaisuus on vain miellyttävä ominaisuus vuoteessa pyöriskellessä.

I found some old pattern sheets from my local thrift store. After carefully organizing the numerous sheets at home it turned out I actually had got only three different patterns, two of which were different sizes for the same nightgown. Fortunately the nightgown seemed very sweet and the pattern cover assured it would be jätte-lätt! to sew (it's Swedish and means super easy).

And easy it was. I made the view C, which has bodice and pockets with pretty pleats on them and no sleeves. The neckline and sleeve holes are finished with contrasting bias binding and I added a stamped wish of good night on the right pocket. I'm very happy with the result although the side view of the gown looks awfully lot like a tent. Oh, well. Surely it's good to sleep in a tent-like gown, as it allows one to twist and turn around freely.

5 comments:

Tanja said...

Terveiset hattaramekkoiselta ystävältä! Ja kiitos paljon vielä kaavasta! Mulla on huomenna vapaapäivä pitkästä aikaa, ja ajattelin siivouksen lomassa ehtiä myös vähän ompelemaankin. Ehkäpä yritän järjestää aikaa blogillenikin. Hyvin soma on tuo mekkosi!

Maria said...

Eipä kestä kiittää kaavasta, hyvä että siitä oli iloa sinulle! Minullakin on vähän ompelukuume, mikä on kyllä hyvä kun kankaita on kertynyt. Olen muuten nyt (vasta!) keksinyt kirjaston äänikirjat; yömekkoa ommellessa kuuntelin samalla yhtä historiallista romaania CD:ltä. Viihdyttävä yhdistelmä!

Outi said...

Sinulla on kaunis blogi! Olet tehnyt tosi kauniita juttuja, mekko on aivan ihana!

Maria said...

Kiitokset kommentista Outi, mukavaa kun tulit visiitille! Tykkään itsekin yömekosta kovasti, ja aion ehdottomasti käyttää tuota kaavaa uudelleen!

janet clare said...

Your 'nightie' looks lovely and so comfortable!