16/02/2010

three crowns - kolme kruunua
My treasures this morning: the sweetest sunshine and some happy finds from a store I never thought would interest me - the Swedish army's remnant store. Ha, they do sell also other things than armoured cars! I bought linen towels and pillow cases, thin wire in little wooden bobbins and pretty glasses for three crowns each. Two industrial lamps, a wooden trunk and some wooden boxes also came home with us. That store could become a real favourite for me, I think. They have such simple, good quality, durable stuff and very reasonably priced! I'm still coveting more of those large linen towels, the fabric is so beautiful and could be made to a fine loose cover for our sofa. Or almost anything else, for that matter.


***

Aamun aarteet: suloisin auringonpaiste ja joukko onnekkaita löytöjä puodista, jonka en koskaan olisi uskonut minua kiinnostavan - Ruotsin armeijan ylijäämäkaupasta. Ei ne myykään pelkkiä panssariautoja, ei! Pellavapyyhkeitä ja tyynyliinoja ostin, ja pikkuisia rautalankarullia. Niin ja sieviä laseja kolmella kruunulla kappale. Kaksi teollisuuslamppua, puuarkku ja muutama -laatikkokin raahattiin mukaan. Kaupasta voi tulla oikein suosikkini, luulen. Yksinkertaista, kunnollista ja kestävän oloista tavaraa oikein kohtuulliseen hintaan! Nyt vielä ahnehdin, josko hakisi lisää noita suuria pellavapyyhkeitä, vai lakanoitako lienevät. Kangas on oikein kaunista sidokseltaan, ja niistä saisi ommeltua uuden irtopäällisen sohvaan. Tai vaikka mitä vaan muutakin, jos niikseen tulee.

17 comments:

Anonymous said...

Heippanen Maria!!
Erityiset ja mieltä piristävät ostokset saavat kerrassaan hyvälle ja kevyisälle tuulelle!!!=O)
Noista löydöistä minäkin olisin hyrissyt tyytyväisyyttä ja tuskin malttaisin pysyä nahoissani,jotta pääsisin taas hypistelemään ja ihmettelemään tuon rouhean puodin kotiinviemisiä!!!
Noita pellavapyyhkeitä ei kai voi mitenkään päin olla hamstraamatta suuria pinkkoja ja mahtavaisia kasoja,ihan vaan kauneutensa tähden!!!
Laseissakin erityisen
hieno patina!!

Ihanat kuvat taas täällä!!!<3<3<3
Aurinkoinen heippanen Katinkaiselta.

Thilda said...

Onnittelut löydöistä! Armeijan kaupat ON mielenkiintoisia. Itsellä niistä pellavaa, astioita, hassuja esineitä koristeiksi tai koruiksi, puhelimia, työkaluja, vaatteita jne. Ruotsia ja Suomea on koluttu, mutta mitenköhän pääsis venäläiseen armeija-kauppaan? ;) Tai Kiinan!

Jonna said...

Lasit on erityisen kauniita

ieva jansone said...

oh, really great finds!!

thank you so much for your comment, i really appreciated it, it made me smile in these grey days of mine, thank you thank you..

Kirjailijatar said...

Onpa jännittävää, että armeijan kaupasta löytyy tällaisia aarteita. Kauniita ja tarkoituksenmukaisia tavaroita.

Rimpsukaisa said...

Shoppailin vastaavassa kaupassa jokunen viikko sitten,samaisia pellavapyyhkeitä,ihanat raskaat aterimet ja melamiinilautasia tarttui mukaan.Puulaatikoita ja arkkuja ei valitettavasti ollut,eikä lamppujakaan,täytyy varmaan käydä uudestaankin.On kyllä tosi laadukasta tavaraa,onhan se kovaan käyttöön tarkoitettukin.

Jill said...

you take such lovely photos! thank you for leaving me a comment on my blog. i have admired your blog for a while :) have a happy day!

Anu said...

Minä olen vaan istunut tässä ja lukenut vanhoja postauksiasi, katsellut kuviasi. Ajatellut olen, että tämä oli tämän päivän pieni lahjani. Sulla on upea kyky havainnoida maailmaa ja kuvata sitä. Jotenkin tunsin yhdistävänä asiana myös kaksivuotiaan poikasi - täällä meilläkin on kaksivuotias pellavapää.
Löytösi ovat upeita. Vau mitä laseja ja nuo rullat...

Maria said...

Katinkainen heihei! Niin mukavaa, että käyt kommentoimassa vaikka Essuntasku sulkeutuikin! Juu, on se vaan hupaisaa ja noloakin vähän, miten tuo materia joskus ilahduttaa... Lasien patina näyttää kyllä viehkeältä, mutta olin tyytyväinen kun tiskauksen jälkeen niistä tuli putipuhtaita ja uutukaisia :). Iloista viikonloppua sinulle!

Thilda, kiitos! Mulla oli sellainen kumma mielikuva, että noissa armeijakaupoissa on tarjolla lähinnä kalsareita ja kaasunaamareita ja pihalla niitä panssariautoja (kuka niitä ostaa?). Siksi ei ole tullut käytyä, vaikka tässä 30 km päässä moinen kauppa onkin. Onneksi lähdin! Venäläinen armeijakauppa olisi kyllä kiinnostava kohde :).

Jonna, kauniita ovat ja jotenkin hyvin käteen sopivia, kapeita.

Maria said...

Ieva, you're so kind! I wish you brighter days, soon...

Kirjailijatar, armeijakauppaan mars ;)!

Jill, thank you for your kind words, I really appreaciate them! Have a lovely weekend!

Anu, ihan häkellyin sanoistasi - kiitos! Hyvältä tuntuu kuulla, että blogini on sinua ilahduttanut. Kävin jo ensivisiitillä luonasi ja tulen pian uudelleenkin :). Terveisiä pellavapäälle - jokos teilläkin ollaan uhma--- eikun tahtoikäisiä?

Maria said...

Rimpsukaisa, ops silmät hyppelivät kommenttilistassa niin, että jäit välistä - anteeksi. Onnea sinullekin löydöistä! Aterimia en hoksannutkaan katsella, olisikohan niitäkin ollut... Tuollaisessa eriä myyvässä paikassa on houkuttavaa juuri se, ettei koskaan etukäteen tiedä mitä hauskaa milloinkin on valikoimassa, täytyy siis käydä usein katsastamassa tilanne ;)

Anu said...

Maria
Minä tosissani koin sellaisen oikean levähdyshetken täällä eilen. Ja kuule, ollaan meillä - siis tahtoikäisiä :) Joinakin päivinä enemmän ja joinakin vähän vähemmän. Tänään tahdottiin lounaaksi vain mustaherukkamehua. Ei sitten mitään muuta. Voi surku ;) Illalla toivottavasti maistuisi paremmin ihan se oikea ruokakin.
Mukavaa päivää sinne teille.

...Miss...Maddie's... said...

All your finds are lovely and the photos enhance their charm.
Susan

Maria said...

Anu, meilläkin on tuota syömättömyyttä nyt ilmassa. Välillä se lusikallisen maistaminenkin on mahdotonta, välillä kelpaa vaan joku tietty ruoka - viime aikojen suosikki on ollut voileipäkinkku... :)

Miss Maddie's, thank you warmly for your kind comment!

Kaylovesvintage said...

love your photos& nice little blog

Maria said...

Kaylovesvintage - thanks!

Clipping Path said...

You made an article that is interesting.