11/04/2009

happy easter! - iloista pääsiäistä!


Liking today:


♥ The bold combination of yellow and bright blue - very springy, very joyful! Very Swedish, too, which is good when one is as fond of Sweden as I am. I got an old Swedish teabox from an antiques shop. The colour combination looks quite luxurious - makes me want to taste that Slotts thé.


♥ This blue and white dress which is much like the one I have stored somewhere at my parents' house. It's a vintage piece from my grandma's attic. Must find it and wear it this spring! Must wear it with hands full of flowers!
Tänään miellyttää:


Keltaisen ja kirkkaan sinisen mehevä yhdistelmä - varsin keväinen ja riemukas! Kovin ruotsalainen myös, mikä on hyvä asia jos tykkää Ruotsista niin paljon kuin minä. Löysin antiikkipuodista vanhan ruotsalaisen teerasian. Siinä väriyhdistelmä näyttää suorastaan ylelliseltä - tekee mieleni maistaa tuota Slotts teetä.


Tämä sinivalkoinen mekko. Se muistuttaa suuresti leninkiä, jonka olen varastoinut minne lie vanhempieni luokse. Oikein vintagekappale, jonka löysin teiniaikoinani mummun vintiltä. Pakko etsiä se ja käyttää tänä keväänä, mieluiten kädet täynnä kukkia!

6 comments:

Tanja said...

Taidan muistaa mekon, josta kerroit. Mieleeni tulvahti ihania muistoja vinttikammaristasi ja vaatteittesi ihastelusta ja kaikesta hyvästä, jota meillä nuorina tyttöinä oli, ystävyydestä :)

Iloista pääsiäistä!

Jenna said...

I love those colours too! I especially like your picture of the vintage dress. Really great lighting.

Outi Loimaranta / White Country said...

Sinisen ja keltaisen yhdistelmä on aurinkoinen, kuin tuulahdus Provencesta - tai Ruotsista. Kaunista!

tilkkutyttö said...

Ihana auringonpaiste kuvissasi! Ihailen aina tuota raikkaan väristä pöytääsi, joka vilahtelee kuvissa tuon tuosta. Ruotsista tykkään minäkin kovasti, joten väriyhdistelmä ei tuo ikäviä mielikuvia;) Tanjan kommentin luin ihastuneena: ystävyytenne on kuin vanhan tyttökirjan sivuilta. Anna ja Diana.

Maria said...

Tanja, joo muistat varmaan oikein, se on sellaista silkkimäistä, vähän tummemman sinistä kangasta kuin tuo Country Livingin kuvan mekko. Hyvää aikaa olivat nuo tyttövuodet, kyllä vain. Niitä on mukava ja vähän haikeakin muistella. Mutta hienoa - eikä ollenkaan itsestään selvää - on se, että ystävyys on säilynyt aikuisiällekin. Kiitos siitä, ja rauhaisaa ja hyvää pääsiäistä sinullekin!

Jenna, thank you for your kind words! I'm a bit surprised of myself, I usually like more subtle colour combinations. It's the strong and bright spring light that demands such bold combination, I guess.

Outi, tosiaan, yhdistelmähän on oikein tyypillisen provencelainen. Mulle tuli mieleen vain armas Ruotsi, heh.

Tilkkutyttö, kiitos ihanasta kommentista! Pöytä on minustakin oikein mieluisa, mutta välillä tuntuu, että se on joka kuvassa... Se vaan on ikkunan alla, joten siinä valoa on yleensä tarpeeksi kuvaamiseen. Mukavaa muuten tavata toinen Ruotsin ihailija, tätä rakkautta kun ei aina niin hyvällä katsota :).

Tyttökirjoista ja ystävyydestä: tyttökirjat, erityisesti Annat ja Runotytöt ovat olleet tärkeä osa nuoruuttani, ja palaan niihin yhä sillöin tällöin. En silti koskaan ole varsinaisesti ajatellut omia ystävyyssuhteitani samanlaisina kuin vaikkapa juuri Anna -kirjojen kuvaus tyttöjen ystävyydestä. En tiedä miksi; nyt kun mainitsit asiasta, löydän paljonkin yhteistä, ehkä suurimpana asiana tietyn lojaalisuuden ja luottamuksen, joka ei koskaan ole kadonnut. Meidän ystäväjoukkomme oli ja on kuitenkin peräti 7 tytön suuruinen, ja silloin ystävyyskin on erilaista; joku ystävistä oli/on kenties muita läheisempi, mutta silti kaikkien suhteet olivat luottamukselliset ja asiat tehtiin yhdessä. Koen, että yhä edelleen on näin, ja osaan kyllä olla kiitollinen niin Tanjan kuin koko joukkomme ystävyydestä. Elämäni hienoimpia asioita se on, ehdottomasti.

tilkkutyttö said...

Tyttövuodet ja leninkien ihastelu vinttikammarissa - tuo näkymä se vaan kiidätti ajatukseni tyttökirjojen maailmaan:) En kuitenkaan tiedä, millaista olisi omistaa vain yksi sydänystävä, enkä ole osannut sellaista kaivatakaan. Olen itsekin kotoisin isoista tyttöjoukoista, joten kuvailusi kuulostaa hyvinkin tutulta! Onpa ihanaa, että teidänkin joukkonne on yhä olemassa! Kuulostaa paremmalta, kuin tyttökirjoissa!