17/02/2009

for the birthday boy - syntymäpäiväsankarille
Little O. is not quite so little anymore - he turned one! I can't believe it. He has taken his first steps without a helping hand from mum or dad, but doesn't really walk yet. And he has the loveliest hair, just like Emil in Astrid Lindgren's stories, according to his godmother J. He is so very dear!

For his birthday I baked a slightly odd looking strawberry cake, sewed a bunting above the window (you can see a glimpse of it in my last post!) and found some fine and dandy party clothes. Black and white gingham shirt, fun black corduroy cropped trousers (from Tulip and Nettle) and then a bird apron. For it, I used the same pattern as before, but didn't add any seam allowances. The fit is much better! The chubby bird is a test print I made at work a year ago.

***

Pikku O. ei olekaan ihan niin pieni enää - hän täytti jo vuoden! En osaa uskoa moista. Ensiaskeleet ilman äidin tai isän auttavaa kättä O. on ottanut, mutta ihan oikeasti hän ei vielä kävele. Ja hänellä on ihanainen tukka; ihan kuin Vaahteramäen Eemelillä, sanoo kummitäti J. Kovin rakas hän on!

Syntymäpäiväksi leivoin lievästi omituisen näköisen mansikkakakun, ompelin lippunauhaa ikkunalle (se näkyy vilaukselta viime postauksessa) ja löysin hienonhienoja juhlavaatteita. Mustavalkoisen gingham-paidan, hauskanmalliset mustat samettipöksyt (Tulip and Nettlestä) ja sitten vielä lintuessun. Käytin siinä samaa kaavaa kuin aikaisemmassa essussa, mutta en lisännyt saumanvaroja laisinkaan. Istuvuus on nyt paljon parempi! Pönäkkä lintu on viime vuonna töissä tehty kankaanpainokokeilu.

8 comments:

Miia said...

Voi, onko siitä jo vuosi... Onneksi olkoon pikkumiehelle. Komean asun hän on saanut.

Maria said...

Heh, mitenköhän monta ompelevaa Mariaa blogistaniassa oikein on? Minulla on ennestään jo seurannassa vissiin kolme. Tosi kiva blogi sulla, tulen varmasti toistekin :)

T:Kaima

Anonymous said...

Myöhästyneet onnittelut O:lle!
Minä käyn täällä aina välillä kurkkimassa hienoja kuvia ja tunnelmia.

t. Sanna N.

Vaahteramäen lapset said...

Tyylikäs synttäripoju!
Onnea!

Neiti Nimetön said...

Superihana pikku liivi synttärisankarille, tuo lintu sopii siihen kun pipo päähän! :)

Jaana said...

Oikein paljon onnea O:lle! :)

Kaunis blogi, olen jo vieraillut kauan, kommentoinnit tainneet jäädä...

Matroskin said...

Apua, yhä nuoremmat täyttävät yksi! Onnea onnea! Siitä se maailma avautuu, pömppömassu edellä kohti seikkailuja.

Maria said...

Miia, sanopa muuta, en meinaa millään käsittää miten vauhdilla kuukaudet ovat kuluneet! Kiitos onnitteluista!

Terve kaima, kiva kun löysit tänne! Olen ajatellut, että pitäis varmaan laittaa blogin nimi kommenttinimekseni, niin ei menisi mariat sekaisin...

Sanna, kiitos sinullekin onnitteluista ja mukavaa kun käyt! Tuuhan livenäkin käymään, olis mainiota nähdä!

Vaahteramäen lapset, kiitos! Synttärivaatteiden miettiminen oli hauskaa, ja mahtisöpöltä poika näyttikin uusissa tamineissa. Kuin ihmeen kaupalla hän ei edes sotkenut asua pahasti kakkua maistellessaan.

Neiti Nimetön, olin tyytyväinen kun sain linnun ängettyä johonkin ompelukseen. Musta on mulle hankala väri, jota en yleensä käytä ja niinpä kestikin kauan löytää tuolle painokokeilulle järkevää käyttöä.

Jaana, kiitos ekasta kommentista, on mukavaa kun vierailet!

Matroskin, niinpä ;)! O:lla on muuten hillitön pömppömaha. Ihana.