31/01/2009

a shake - ravistusEating, now that is a messy thing. So I made a bib.


Some of my tired numbness has been shaken off, I think it's because of all the encouraging words from you, dear readers, and also to inspiration from lovely Juliette. She made such a sweet - and above all simple and quick - apron/bib to her son that I had to register to etsy, get the pattern and sew away. Only after trying it on O. I realized the pattern must have had seam allowances already included in it (as North American patterns have, I suddenly remembered...), for the bib had plenty of room for growth.


Still, it was lovely to sew. The pattern went together nicely, sewing machine hummed as prettily as always and oh how good it was to make something! I'm hoping hoping hoping to make another bib. Soon.


***

Syöminen, se vasta on sotkuista puuhaa. Siispä tein ruokalapun.


Osa väsyneestä turtumuksestani on ravisteltu pois, luullakseni teidän rakkaiden lukijoiden ansiosta. Kiitos rohkaisevista sanoista! Innostusta synnytti myös ihana Juliette, joka teki pojalleen mahdottoman soman ja ennen kaikkea yksinkertaisen ja nopean ruokalapun/essun. Ihan pakko oli rekisteröityä etsyyn, hankkia kaava ja ommella menemään! Vasta kun mallailin lopputulosta O:n ylle huomasin, että kaavassa taisi pohjoisamerikkalaiseen tapaan olla saumanvarat jo valmiina, vaan enpä ollut moista yksityiskohtaa muistanut. Reilusti on kasvunvaraa.


Kylläpä vain kuitenkin oli ihana ommella. Kaavan osat sujahtivat mukavasti yhteen, kone hyrisi yhtä sievästi kuin ennenkin ja voi miten hyvä oli saada jotain aikaan! Toivon toivon toivon, että saan tehtyä toisenkin ruokalapun, pian.

11 comments:

*Marie* said...

Looks sooo sweet!!! What a pitty that I don´t have a Baby no more:(.... hugs from*Marie*

ELOHIIRI said...

Tää on ihana!!
Pitäisiköhän minunkin...
Meillä olisi vielä yksi erittäin sottainen syöjä ja yksin vähemmän sottainen.

vonnie said...

Such a pretty and just plain lovely little bib!!! (i really enjoy your blog...!)

Chickpea said...

Oh Maria!
how cute!

I also added 1/2" seam allowance around. I wrote the author to ask and she said to add the seams, so you did it right!

tilkkutyttö said...

Oi miten sievä! Aivan suloisen kankaan olet löytänyt. Kyllä pikku O:n nyt kelpaa :)

*Katinkainen* said...

Ompelemisen autuutta
sinulle toivottelen!!!=O)
Pidä ompeluskone käynnissä,
ettei inspis kera innostuksen pujahda ulko-ovesta pulkkamäkeen!!!!
Ihana pienen ihmisen käsi,
hienoa syömälappua/muruessua kiikuttelee....

anu said...

Tosi ihana essu kauniista kankaasta!
Hienoa että olet päässyt ompelemaan!!!

Vietä iloisia talvipäiviä ja toivotaan että inspistä riittää!
Anu

Maria said...

*Marie*, thank you!

Elohiiri, suosittelen kyllä tuota kaavaa, helppo ja nopea oli tehdä. Malli sopii hienosti myös liiviksi, jolla sopii piristää vaikka muuten tylsää arkiasua. Vaikka teidän tytöillä ei kyllä koskaan ole tylsiä asuja päällä :).

Vonnie, thank you, your words delight me!

Chickpea, the bib was so large for my son that I thought I must have done something wrong. He is big for his age (12 months) and the pattern was for 3-12 months old babies. The bib would be HUGE on a 3 month old! Also the neckline was quite big so food easily slipped from his mouth to his clothes through the neckline... I just made another bib without adding any seam allowance and the result fits much better!

Tilkkutyttö, kiitos :)! Kukkakangas on kirpputorilta ja minusta oikein kauniin sävyinen. Mietinkin vähän raaskinko käyttää sitä tällaiseen ompelukseen. Kyllä kirpaisi kun ensimmäisen ruokailun jälkeen essu oli kirjava kuin maailmankartta. Onneksi kaikki tahrat lähtivät pesussa -tällä kertaa ;).

Katinkainen, kiitos toivotuksista! Onnkesi ei ole inspis vielä karannut, sain kuin sainkin tehtyä toisenkin essun, ja edelleen huvittaisi ommella niitä lisää!

Anu, kiitos! Olin tosi onellinen kun sain tuon tehtyä, vaikka tuollainen pieni ja yksinkertainen juttuhan se on vain. Hyvä olo tuli, ja vähän sellainen, että jospa tässä nyt vihdoin saisi taas tekemisen päästä kiinni.

Matroskin said...

Ihana. Miten raatsit antaa sen sotkettavaksi?

Maria said...

Matroskin, mulla on semmoinen periaate lastenvaatteissa (ja omissakin), että käytettäväksi ne on tehty ja sellaisina tuottavat eniten iloa. Jotain ihan pienimpiä ja söpöimpiä vastasyntyneen vaatteita varjelin kyllä kovalta käytöltä kun halusin säästää niitä muistoiksi. Vaikka onhan ne tahratkin muistoja...

MARY said...

it is lovely !