02/02/2010

living room colours - olohuoneen värit
I'm feeling uneasy with the living room wallpapers - all that beige and green. With a dark brown floor the room seems quite murky even though a lot of sunny light comes in. These are just not my colours - I'd like something lighter and cooler, a shade of white or gray perhaps. But what kind of pattern? I've spent the last few late nights frantically browsing wallpaper manufacturers' sites and feel more at lost now than when I first started. Should it be fifties-style or something classic? Florals, stripes, polkadots?


Well, large scaled, bold coloured patterns are not for me, that much I know. The room is small and I like to keep lots of objects and things in sight on shelves and tabletops and many pictures hanging on the walls. That would make too much detail for one little space, I think. Not to mention the quiet and practical nature of this gentle house - suffocated it would be, if a mass of boisterous pattern would take over these rooms!


It's either some small-scaled wallpaper or simply painted walls I'm planning, then. There are two layers of wallpaper on the walls and under them a (card)board. If we manage to get the paper layers off nicely, I think I'd prefer painting the board. If not, then I must just take a deep breath and dive into the abysmal sea of wallpaper samples.


***

Olen aivan tuskastunut olohuoneen tapettiin - kaikki tuo beige ja vihreä, huh. Tummanruskean lattian kanssa yhdistelmä on varsin synkeä vaikka huone muuten on valoisa ja aurinkoinen. Nämä vain eivät lainkaan ole minun värejäni! Jotain vaaleampaa tahtoisin, ja viileämpääkin. Valkoisen tai kenties harmaan sävyjä. Mutta entäpäs kuosi? Myöhäisillat olen viime aikoina viettänyt vimmatusti tapettivalmistajien sivuja selaillen ja nyt taidan olla enemmän hukassa kuin aloittaessani. Pitäisikö valita viisikymmentälukua vai jotain klassista? Kukkakuosia, raitaa, pilkkuja?


No, ainakaan muhkeat kuviot ja roisit väriyhdistelmät eivät ole minua varten, sen verran tiedän. Huone on pieni ja minusta on mukava pitää paljon esineitä ja asioita näkösällä hyllyissä ja tasoilla. Tauluja ja kuviakin tahdon seinille. Liian paljon tulisi tapahtumaa ja detaljia pieneen tilaan jos tapetti on kovin näyttävä. Sitä paitsi lempeän talon hiljainen ja käytännöllinen luonteenlaatu tukahtuisi taatusti jos hillitön kuosimassa valtaisi huoneet!


Jokin pienikuvioinen tapetti tai sitten yksinkertaisesti seinien maalaus on siis suunnitelmissani. Seinässä on kaksi kerrosta tapettia ja niiden alla ilmeisesti pinkopahvi. Jos tapettikerrosten irrottaminen onnistuu siististi, maalaaminen taitaa olla mieluisin vaihtoehto. Muussa tapauksessa täytynee vain hengittää syvään ja sukeltaa tapettinäytteiden pohjattomiin syvyyksiin.

6 comments:

Junika said...

Kuvissa näyttää kauniilta, erittäin kauniilta.

Mutta ymmärrän hyvin tuskastumisesi. Beiget seinät ja tumma lattia on synkeä ja tunkkainen yhdistelmä elettävässä ympäristössä.

Sama ahdistaa minua tässä kahdeksankytlukuisen beigessä tunkkaisuudessa. Huone kerrallaan sävyt muuttuvat, mutta minun makuuni aivan liian hitaasti...

Anonymous said...

Minäkään ei oikein tykkää kauhean näyttävistä tai monimutkaisista tapeteista. Ja olen niin arka käyttämään värejä, että mieluummin otan aina "varman päälle" ja valitsen ihan vaalean tapetin tai kylmän maalisävyn... Meillä on remontti vielä ihan edessä, talon seinät on 70-luvulla maalattu mm. tumman turkoosin, viininpunaisen, korallin ja vaaleamman turkoosin sävyin.. Kröhöm.

Tykkään taas tuosta työpöytä-työstäsi. Mietin, että kun ehdit puuhata niiden kuvien kanssa niin jos tuntuu, että kaipaavat väriä niin tuo tekniikka näyttää kivalta! Niin ja niillä ei ole kiire, uskon, että muistat ne kyllä ja teet kun siltä tuntuu! :)

anne from finland said...

Olet mielestäni aivan oikeassa tuossa tapettiasiassa! Vaalea tuntuu tuovan lisää tilaa ja rauhoittaa kummasti ympäristöä. Mieheni maalasi uuden ompeluhuoneeni vaaleaksi ja ah, miten mukava on seinille ripustaa kuvia. Meilläkin alkaa tappettienvaihto tässä 40-luvun talossa.

Mimmi said...

Sattuipas, että kirjoitetaan samasta aiheesta, minä tosin vähän vain sivuten. Minulle kävi tämän talon olohuoneen tapetin kanssa niin, että se alkoi pikku hiljaa yllättäen miellyttää. Ehkä sinunkaan ei kannata liikaa kiirehtiä? Minusta tuo näyttää suloiselta tapetilta!

Maria said...

Junika, kiitos kommentista! Kuvissa tapetti näyttää minusta paremmalta kuin todellisuudessa. Tunkkainen on juuri oikea sana tälle värimaailmalle, huh. Kärsimättömänä haaveilen muutoksesta! Mutta niin kauan kuin tapetti on hakusessa on vain kestettävä nykyistä tilannetta...

Laura, minä taas oikeastaan ihailen moniakin näyttäväkuvioisia tapettimalleja (esim. Sandersonilla näin hienonhienoja), mutta tähän taloon minun on vaikea niitä kuvitella. Huoneet ovat tosiaan aika pienet ja tunnelma muutenkin sellainen vaatimaton. Seinävärien suhteen olen hillityn ystävä minäkin. Lienee uskalluksen puutetta. Enkä ehkä jaksaisi elää kovin voimakasvärisessä kodissa. Kuvista: itsekin mietin, että noin voisi ne sinun kuvasi tehdä - mukavaa kun ollaan samoissa aatoksissa! Ja kyllä ne täältä tulevat...

Anne from finland, ompeluhuone kuulostaa hyvältä! Minä menetin omani nyt muutossa, ompelupaikkani on nyt tässä yhdistetyssä ompelu/tietokone/leikkihuoneessa. Ok tämäkin, kunhan saan hyvän järjestyksen tänne pähkäiltyä...

Mimmi, kipaisin heti lukemaan postauksesi ja niinpäs oltiinkin samoissa mietteissä :)! Paitsi että teidän tapetti näyttää hienolta eikä ollenkaan tunkkaiselta. Vai onko niin, että tapetti on aina aidan takana vihreämpää...? Mutta juu, aion kyllä puntaroida tätä tapettiasiaa kaikessa rauhassa ja kiireettä. Muutenkin pitää kypsytellä sellaista yleisvisiota tämän kodin suhteen.

Anonymous said...

My house is a homage to white.Glorious matt white paint on the walls which acts as a blank canvas and is very restful and easy on the eye.I find it very uplifting and its soooo cheap. Anne x