05/04/2009

black - musta

Hear hear! News from the sewing front! I managed to finish these overalls last week and I'm just perfectly pleased with them. The pattern is from Ottobre Design's latest issue. The fit is fine, there's enough ease for a cloth diapered bottom, the suspenders were of the right length and so were the legs. Oh, and the pleats and gathered legs make this design the sweetest thing on a little boy! I want to make more of these for summer, using some lighter material.


I wonder if I'm about to start liking black again. I used to think I would never dress my child in black but now, this is the second blackish outfit I've got for my boy. Besides, last night I found myself thinking about the one pair of black trousers I have in my closet. I got all excited about the thought of inserting elastic bands to the legs so that they'll get a finefine puffy shape. Scary.


(Sorry about the fuzzy looking second photo; the striped fabric seems to make a disturbing moiré effect.)
Kuulkaa kuulkaa! Uutisia ompelurintamalta! Onnistuin saamaan nämä haalarit kokoon viime viikolla ja olen ihan täydellisen tyytyväinen niihin. Kaava on Ottobren viimeisimmästä numerosta. Pöksyt istuvat hienosti, tilaa riittää kestovaippapepulle, henkselien mitta osui nappiin (heh, kerrankin osuva kielikuva) ja lahkeetkin olivat oikean mittaiset heti ensi yrityksellä. Ja voi, nuo vekit ja rypytetyt lahkeensuut tekevät tästä mallista ihan sievintä mitä pikkupojalle voi pukea! Näitä haluttaisi tehdä lisää kesäksi, jostain kevyemmästä kankaasta vain.


Olen kenties alkamaisillani jälleen pitää mustasta väristä. Ennen ajattelin, etten kyllä ikinä pukisi lastani mustaan, mutta niin vain tämä haalari on jo toinen O:lle hankittu mustanpuhuva asu. Sitäpaitsi eilen illalla yllätin itseni miettimästä ainokaisia mustia housujani. Innostuin ihan suunnittelemaan, miten laittaisin niiden lahkeisiin kuminauhat ja saisin sitten hienonhienot pussihousut. Pelottavaa.


(Pahoittelut epäselvän näköisestä kuvasta; tuo tiheäraitainen kangas näyttää tekevän ilkeää moiré -efektiä)

16 comments:

Katariina's Living said...

Voi miten ihanat housut!! Tosi taitavasti tehty ja raidallinen kangas sopii hyvin pienelle pojalle. Suloiset:)

Mukavaa pääsiäisviikkoa:)

joska said...

Aivan suloiset. Itselläni on harkinnassa tekisinkö nuo, toisaalta toisista samantyyppisistä jo piirsin kaavat joten ehkä kokeilen niitä ensin.

Outi Loimaranta / White Country said...

Mainiot housut!

Tanja said...

Kauniit housut, ihanat! Sinä ompelet niin nätisti!

Minäkin totuttelen taas mustaan, monen vuoden jälkeen. Mistähän nääkin tulee, että joskus joku väri tuntuu ihan hankalalta ja sama väri taas toisessa tilanteessa voi alkaa kiinnostamaan. Kummaa hommaa.

minja said...

Ihan mielettömän kivat!! :)

Rimpsukaisa said...

Onpa kauniit!Pojille löytyy harvoin ajattomia,vintagehenkisiä suloisuuksia eikä itsel riitä taidot tuollasiin.Oliko vaikeat tehdä,selviäisikö aloittelija?

Annika - Vaahteramäen lapset said...

Kyllä kelpaa noissa tepastella!

Miia said...

Ihanat housut! Juuri tuollaisiin haluaisin oman poikanikin pukea. Mielettömän söpöt!

Maria said...

Katariina's Living, mukavaa kun tykkäät :). Hyvää pääsiäisen odotusta sinullekin!

Joska, kaavojen piirtäminen on minusta aivan vihonviimeistä hommaa, mutta näissä oli tosi vähän kappaleita piirrettävänä. Se olikin mulla keskeinen kriteeri haalarin mallin valinnassa - en nykyään yritäkään aloittaa mitään kovin aikaa vievää tai monimutkaista, kun se ei valmistu kuitenkaan...

Outi, kiitos!

Tanja, ihana ompelukehu sinulta, joka itse osaat ompelun jalon taidon! Kiitos! Tuosta väriasiasta olen kyllä hämmentynyt minäkin. En ainakaan vielä näe itseäni mustassa paidassa, mutta alaosan tai vaikka kengät voisin kuvitella. Mulla ei ole tainnut olla yhtään mustaa kenkäpariakaan vuosikausiin.

Minja, kiitos!

Rimpsukaisa, kiitos! Niinhän se on, että pojille on aika vähän tuollaista lapsenomaista ja entisajan henkistä tyyliä tarjolla. Uskallan kyllä suositella tuota haalarikaavaa aloittelijallekin, siinä ei ole kovin hankalia yksityiskohtia. Itse jätin taskutkin pois. No, napithan tuossa mallissa on ja mulle napinreiät tuottavat aina ärsytystä, sillä vanhalla 50-luvun koneellani siistien tekeminen vaatii suurta huolellisuutta. Uudella koneella sekin on varmaan aika helppoa.

Annika, kiitos kiitos!

Miia, teidän pienelle nuo olisivatkin tosi ihanat!

tilkkutyttö said...

Voi, onpa kauniit! Nyt kun kaavat on valmiina ja malli hyvä, niin noitahan syntyy lisää tuossa tuokiossa. Tai ei nyt ihan tuossa tuokiossa, mutta ainakin lopputulos on varma. Värimaku on kyllä jännä, kun joskus se vaan muuttuu, vaikkei ikinä olisi uskonut...

Celia said...

Voi onpa kauniit!

Olet todella taitava. Olen nyt vasta lapsen tulon jälkeen alkanut haaveilla ompelemisesta. Minusta nuo käyvät hyvin tytöllekin.

Maria said...

Tilkkutyttö, juu, on kiva aloittaa ompelus kun tietää, että lopputulosta ei tarvitse kauheasti säätää. Ja malli tosiaan on aikas helppo ja nopeakin tehdä. Osaisi vaan nyt päättää mikä kangas olisi paras... Ja toisaalta houkuttelisi vähän lisäillä jotain yksityiskohtia malliin, lähinnä jotain kanttauksia tms. Siinäpä on miettimistä.

Celia, kiitos kiitos! Minustakin sekä malli että kangas ovat varsin neutraalit, sopivat tytölle yhtä lailla kuin pojalle. Kokeile ihmeessä ommella jotain pienellesi jos vaan innostuit. Minusta lapselle ompelu on sillä lailla hauskaa, että vähästäkin kankaasta saa tehtyä, siis edulliseksi tulee. Lapselle voi myös miettiä paljon sellaisiakin yksityiskohtia, kuoseja ja värejä, joita ei ehkä itse osaisi omissa vaatteissa käyttää vaikka niistä tykkäisikin.

Chickpea said...

I love it! It's just so great. I totally agree about the puffy legs, cute overoad!

anana said...

Todella kauniit housut!
Olin aiemmin aivan samaa mieltä: ei pienelle lapselle mustaa. Sittemmin olen huomannut ettei se huono väri ole ollenkaan, alle kasivuotiaalla kuupuksellanikin nähdään välillä mustaa :)

Maria said...

Chickpea, thank you!

Anana, hauskaa kun jätit kommenttia ja noin mukavan vielä! Joo, musta väri tuntuu tällä hetkellä varsin hyvältä pojalleni puettavaksi, ainakin tuollainen harmaaseen taittuva, ei ihan pikimusta. Se on kyllä myös tosi käytännöllinen väri, kestää pienet tahratkin ilman, että äidin silmään heti ottaa :).

Virpi said...

Hurmaavat housut! Oli pakko mennä heti tsekkaamaan malli Ottobren sivuilta. Tosi kivaa, että on jotain tuollaista vähän vanhanaikaistyylistä pojalle, kun Ottobressa(kin) on pojille usein vaan sitä iänikuista sportti-tyyliä. Täytyypäs kiikaroida käsiin tuo kaava!

PS. Kiva tämä sinun blogisi! Olen käynyt ennenkin, mutten oo saanut kommentoitua.. Sorry!