22/01/2008

the towels - pyyhkeetThe towels for the baby are ready! I found some good quality, soft terry cloth and was convinced that the delicate baby skin could not be wiped with our old, coarse towels. I made two smaller towels and then one large enough to wrap around the little one, using brown and white checked bias binding for the edges. I've got metres and metres of that bias binding for I bought it on sale at our local fabric shop. Now it'll come to good use with all the baby sewing! I also sewed some flannel squares for washing or wiping (or whatever cleaning babies need), and finished them with the same binding. I organised them prettily onto our bathroom shelf and then just forgot to put them in this photo. The pile would look much more impressive with them, I tell you.


Vauvan pyyhkeet ovat valmiina! Löysin oikein pehmeää ja hyvälaatuista froteeta ja päätin, että herkkää vauvan ihoa ei mitenkään voi kuivailla meidän vanhoilla, karkeilla pyyhkeillämme. Ompelin kaksi pienempää pyyhettä ja yhden suuren, johon vauvan saa aivan kiedottua. Reunat huolittelin ruskearuutuisella vinonauhalla, jota ostin metreittäin paikallisen kangaskaupan alesta viime vuonna. Nytpä saan sen hyvään käyttöön vauvan varusteissa! Ompelin myös samalla nauhalla kantattuja flanellineliöitä jäännöspaloista kaikenlaista pesua ja pyyhintää varten, järjestin ne sievästi kylpyhuoneen hyllylle - ja unohdin tietysti sitten ottaa ne mukaan kuvaan. Harmillinen unohdus. Pino näyttäisi paljon vaikuttavammalta niiden kanssa.

11 comments:

Essun tasku said...

Ajatella,että kohta noiden uutukaisten ja erihienojen pyyhkeiden sisällä tuhisee pienen pieni ihmisenalku!!!<3
Voih!!!Sinä saat elää kohta erityistä ja ainutlaatuista aikaa esikoisesi kanssa!!=O)IHANAA!!!!
Masun kasvatus loppuu ja vaipanvaihtorumba-ja imetyssempalot alkaa!!!
Siinä menee teidän elämänne ihan uusille urille ja hiukkasen mullin mallin-ONNESTA ja IHMETYKSESTÄ!!!!=O)
Onnellista loppu-odotusta ja kaikkea hyvää kaikkeenne!!!<3

tilkkutyttö said...

Kylläpä on kiva pikkuisen kelliä noin sievässä ja pehmoisessa pyyhkeessä! Ja tuo karhea puupinta... Arjen aistielämyksiä, välittyvät kyllä hyvin tänne valokuvankin muodossa:) Ja mikäpä muuten olisikaan vauvan kanssa sen käytännöllisempää kuin pienet flanellipesulaput...

tanja said...

Ihanat pyyhkeet!! Voi onnen vauva, mitä kaikkea hienoa hän saakaan! Mikä muuten on tuo kulunut kaunokainen pyyhkeiden alla?

Tuohon tarkoitukseenhan tuo vinokantti on mitä mainiointa. Se on juuri sopivan kapeaa ja pehmeätäkin vauvan pyyhkeisiin. Alkoi tehdä mieli itsellekin tuollaisia. Itse sain käytettyä tuota nauhaa ruskeasävyiseen peittoon, jota viimemmäksi olen tehnyt. Nyt on peiton tikkausvaihe käynnissä, ja voi hitsi, kun se onkin hidasta.

Karin said...

Beautiful! I love the checked bias binding. I can imagine how pretty the entire collection looks on the shelf.

Your blog is a joy to read. Your projects and photographs are beautiful!

Matroskin said...

Söpöä! Oletko jo tutustunut Myllymuksujen kangasvalikoimiin? Siellä on kaikenmaailman bambufroteeta ja mitä lie, pyörryttävän ihanaa laatua. www.myllymuksut.com

Maria said...

Hih, kiitos pyyheinnostuksesta! Välillä tuntuu hassulta touhuta tällaisia arkisia juttuja vaivalla käsin, kun sitten menee kauppaan ja näkee miten helposti ne pyyhkeet saisi valmiina. Mutta eivätpä ne ole yhtä sieviä. Ja on kai tämä sellaista mielen valmistamista tulevaan, ja lempeiden vauva-ajatusten saattamista näkyvään muotoon.

Tilkkutyttö, olen kyllä vielä vähän pihalla siitä, mikä vauvan kanssa mahtaa käytännöllistä olla ;). Flanellineliöitä usuttivat minua tekemään kokeneemmat, sopivat kuulemma moneen käyttöön. Toivottavasti!

Tanja, kulunut kaunokainen on vanha matala pöytä, jonka isäni ystävällisesti luovutti meille vauvan korin jalustaksi - meillä kun oli koppa, mutta ei siihen jalkoja. Meinaan asetella sänkymme viereen vauvalle nukkumapaikan ja pöydän kanssa kori on sopivasti sängyn kanssa samalla korkeudella. Sinniä muuten tikkaukseen, peitosta tulee varmaan hieno! Tikkaatko kirjontalangalla vai jollain erityisellä tikkauslangalla? Minullakin on vauvan täkki tikkausta vaille valmis, mutta mietin minkälainen lanka olisi paras.

Karin, thank you for your kind words!

Matroskin, Myllymuksuilla on tosiaan ihania kankaita! Tilasin jotakin kestovaippakurssia varten syksyllä ja olin tosi tyytyväinen laatuun.

tanja said...

Mä tikkaan muliinilangalla, kahdella säikeellä. Jokin vähän kierteisempi lanka olisi varmaan parempi vaihtoehto, mutta koska tikkausinto alkoi lauantai-iltana, ja muuta lankaa sopivassa värissä ei kokoelmaistani löytynyt päätin tehdä sen muliinilla. Saa nähdä tuleeko peitosta miten nätti, hyvin yksinkertaisesti aion sen tikata. Kärsivällisyyteni isossa peitossa ei ainakaan vieläkään riitä hienojen boutis-peitteisen tikkauskuvioiden tasolle. Se on aika suuri, joten jonkinlainen tikkauskehikko olisi kyllä paikallaan. Kerrosten liikkuminen tuottaa hiukan vaivaa. Mutta jo työhön alkaessani päätin, että teen tikkauksen aika rennosti. Mukavaakin se on!

Anonymous said...

I have been looking so hard here in the US for that checkered bias binding... It really the best looking and yet there is no finding it! not for a decent price anyway.

Sormustin said...

Kauniita pyyhkeitä!

Olen tikkaillut peittoja ym. tilkkutöitä kangaskaupasta ostetulla tikkauslangalla - paksuhkoa valkeaa lankaa, jolla tikkaus jää sopivan näyttävästi näkyville. Hyvä puoli langassa myös se, ettei se takkuunnu työn edetessä. Rullassa lukee Mölnlycke Sytrad Extra Strong Grizzly 3 cord.

ievute said...

I don't have kids yet... but only looking at these towels I wish I would have a little one to wrap in it :)
beautiful work!

Maria said...

Chickpeastudio, checkered bias binding in blue and red can be quite easily found here, but other colours are rare, as are other patterns too. This brown-and-white one is especially good quality, no at all stiff as many bias bindings tend to be. I guess the best solution to having the prettiest bias bindings is making the them yourself but that's such an arduous way..

Sormustin, kiitos! Minäkin sain eilen vihdoin aikaiseksi hankkia oikeaa käsintikkauslankaa, tosin Gutermannia. Nyt kerään kärsivällisyyttä tikkauksen aloittamiseen. Vauvan peittohan ei ole edes suuri, mutta kun se tikkaus on niin hidasta.

Ievute, thank you! :)